Back to All Events

Kick-off Manusnettverk, serieskaper work-shop

  • Thon Polar Hotell, Tromsø (map)

I forbindelse med opprettelsen av et manusnettverk i klynga, får vi 15. juni besøk av Gjermund S. Eriksen, serieskaper og showrunner, kjent for Mammon 1 og 2. Han vil holde en work-shop om hvordan han utvikler tv-serie, fra ide til ferdig produksjon. Det er særlig manus og serie-konsept delen han vil fokusere på.

Work-shoppen vil ta for seg:
- Research og foredlingen av ide
- Byggesteinene i et seriekonsept
- Karakterutvikling
- Manusutvikling fra stepoutline til manus
- Struktuering av skriverom
- Ferdig konseptualisering
- Verktøy for å ivareta ide og konsept gjennom produksjon
- Kort om produksjonsfasen.

Gjermund S. Eriksens fagbakgrunn er humanist fra Universitetet i Oslo, med Nordisk språk og litteratur, Retorikk og idehistorie som viktigste fag.

Han var også 10 år i reklamebransjen som strateg, kreatør og faglig ansvarlig for utvikling av kreative og strategiske utviklingsprosesser, fra byråer som New Deal, Naked og Isobar.

Som forfatter og showrunner har han hentet verktøy og metoder fra den danske emmyvinnende produsenten Sven Claussen, som bygde sine verktøy og metoder fra amerikansk showrunner-kultur, men som tilpasset det til dansk dramavirkelighet. Han vant Emmy for Ørnen, Livvaktene og Mordkommisjonen. Claussen har vært dramaturg på alle produksjoner Gjermund har utviklet, også de som aldri ble noe av.

Forøvrig er Robert McKee´s begrepsapparat og dramasyn, Aristoteles for Film og TV, det som er et greit bgrepsapparat å ha satt seg inn i. En nyttig lydbok på 4 timer finnes i itunes Store.

Later Event: September 7
Miniseminar om Rabalderbygda