Ny filmfestival blir med i Filmklynge Nord

Bodø Filmfestival ble presentert for Bodøs publikum gjennom en kickoff-dag med 14 visninger av totalt 9 filmtitler fredag 3. november 2017. Festivalen er fortsatt på søken etter sin identitet og profil. Et stykke på vei er vi kommet. Utenlandske perler, fortrinnsvis uten norsk kinodistribusjon, er én av satsningene - med særlig vekt på nordiske filmperler. Vi har også fokus på lokal og regional film - både kortfilm og fiksjonsfilm.
Formål:
- Vise film fra lokale, norske og internasjonale produsenter.
- Avholde seminarer og foredrag knyttet til film og kultur.
- Løfte filminteressen og kompetansen innen filmindustri i Bodø og omegn ved å tilgjengeliggjøre kvalitetsfilm.

Vi har allerede noen planer for festivalen 2019 som blir sist i oktober. Festivalprofil er Bjørn Sundquist. Åpningsfilm og mottakelse blir dagen før selve festivalen, onsdag 23.okt. Festivalen har tre hele filmdager fra 24.-26.oktober 2019. Vi syns det er like viktig å inkludere barn og unge filminterreserte, så godt som de som liker skrekk på nattkino. Bodø er sulten på filmopplevelser de ellers ikke får i løpet av året, og vi liker å utfordre i alle aldre til å se noe de kanskje ikke ville søkt opp selv.